fejtagito

fejtagito

Miért nem lehet hosszútávon sikeres a magyar baloldal?

2021. szeptember 12. - ThomasHobbes

Sokszínű baloldali fiatalok, gyenge utánpótlás

            Az első, ami mindjárt eszembe jut, hogy túlságosan sokszínűek a baloldali fiatalok.  A baloldali vagy Orbánellenes fiatalok túlságosan különböző identitásúak. Lehetsz baloldali fiatal azért, mert szereted Greta Thunberget, lehetsz baloldali azért is, mert baloldali családba születtél, de egyszerűen utálhatod Orbán Viktor is, mert bizonyos körökben ez trendi. Meg persze azért is lehetsz balodali fiatal, mert az egyetemen csak is kizárólag akkor fogadnak el, ha a Momentumra szavazol.

A példákat sorolhatnánk még, de nem érdemes. Ami itt a lényeg, hogy ha a baloldali szivárványvilág bármelyik skáláján helyezkedik el a baloldali fiatal, legyen zöld, momentumos vagy neomarxista, ami biztos, hogy nem fognak tudni hiteles baloldali pártra szavazni, mert ilyen nem létezik. Szavazataik megoszlanak, és a magyarországi baloldali pártok sem képesek a rájuk szavazó fiatalok minden kérdésére válaszolni a jövőt illetően.

Ezzel szemben a Fidelitas és virul, a konzervatív fiatalok sokan és nagyon is jól vannak. Összetartó, egységes közösséget alkotnak, ami egy termékeny talaj a Fidesznek, hogy az bármikor tehetséges fiatalokat hozzon be a politikai életbe.

 

A „baloldali” pártok képtelenek hosszútávú alternatívát kínálni az országnak.

Orbán mondjon le, a rendszere korrupt, majd mi visszahozzuk a demokráciát és az igazságosságot. Ismerjük a jelmondatokat, de az elmúlt tíz évben egyszer sem tudtuk meg, miért is lenne jó , úgy igazán, ha újra baloldali kormánya lenne az országnak. A biztos szavazókon kívül választást nyerni, a bizonytalanok vagy lemorzsolódó jobboldali szavazatok nélkül nem lehet. De nem is csak ez a lényeg, hanem, hogy egy vízió nélküli politizálást csinálnak, amely nem képes a világban és Európában zajló változásokra válaszolni.

 

Gyurcsány Ferenc

Amíg milliók fejében a baloldal = Gyurcsány Ferenccel, ez egy STOP táblával ér fel többmillió választó fejében. Nem is kell ezt tovább ragozni, amíg a volt kormányfő politizál, nem fogja engedni, hogy a magyar baloldal bármelyik pártjából vagy mozgalmából felülkerekedjenek népszerű politikusok. Miért is lépne le? Hiszen még mindig a Demokratius Koalíció a legnépszerűbb ellenzéki párt a baloldali térfélen, az MSZP-t is sikerült beolvasztani, magabiztosan uralja pártjával a baloldali térfelet.

 

Nagyon lassan tanulnak. Lassan politizálnak.

Mondjuk volt bő 10 évük arra, hogy egy nagy pártban tömörüljenek a Fidesz ellen. Erre nem voltak képesek, sőt még ebben a pillanatban sem tudjuk, hogy bő hét hónappal az országgyűlési választások előtt, ki lesz a miniszterelnök jelöltjük. Mindig arra hivatkoznak, hogy hátrányban vannak a médiában, és elnyomják őket. Ez persze azért nem igaz, mert bőven vannak baloldali online médiumok és TV csatornák is, de mivel népszerű üzenet nélkül politizálnak, képtelenek összefogni még a saját szavazóikat is.

A hitelesség hiánya. Kormányzásképtelenség.

Meglátásom szerint, talán maguk sem hiszik el, hogy képesek lennének országot vezetni. A magyar választópolgárok egy jelentős része pedig fél és retteg, hogy baloldali kormánya legyen újra az országnak. Számukra a baloldal, a nyugat előtti teljes meghajlást, a zűrzavart és az alkalmatlanságot jelenti. Vegyük példának Budapestet. Karácsony Gergely főpolgármester megválasztása óta, választási ígéreteinek a jelentős részét nem tartotta be, ezzel szemben jelentős apparátust foglalkoztat a városházán, főleg Gyurcsány embereit. A város az egyszerre elinduló építkezések miatt képtelen normálisan működni, mindennaposak a dugók Budapesten, ez szintén előrevetítheti, hogy milyen jövő várna az országra, ha jövőre visszatérne a baloldal .

 

 

 

süti beállítások módosítása